YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

2013 – 2014 YENİ DÖNEM KAYITLARIMIZ BAŞLADI

T.C.MEB Özel Patika Anaokulları

Patika Anaokulları, Atatürkçü,  çağdaş, yenilikleri araştıran,  çalışkan,  üzerinde yaşadığımız dünyaya, çevresine ve doğaya duyarlı, çocuklara pozitif ve bilimsel yaklaşmanın önemini bilen, çocuk gelişimi konusunda deneyimli kadrosu ile 2004 yılında kurulmuştur.

Çocuk gelişimi konusunda deneyimli kadrosuyla hazırladığı samimi ve sevgi  ortamında, çocuklarımız eğlenip oyun oynarken, onların yaşayarak  keşif  yapmalarını, gözlem, deney, oyun,  resim yoluyla çocuklarımızın bedensel,  zihinsel, duygusal, sosyal alanlarda gelişimlerine destek  vermektedir.

PATİKA , uyguladığı “OYNAYARAK  EĞİTİM” programı  ile çocuklarınızı ;

– Öğrenmeyi sevip isteyen,
–  Yeniliklere açık,
–  Sorgulayan   ve soruların yanıtlarını araştıran
–  Özgüveni gelişmiş,
–  Özgür düşünebilen,
–  Kendini rahat ifade edebilen,
–  Yaratıcılığını ve yeteneklerini kullanabilen ,
–  Sağlıklı iletişim kurabilen ,
–  İşbirliğine açık,

Bireyler olarak  yetiştirmeyi hedef edinmiş bir kurumdur.

Okulumuzda, 02-06 yaş arası çocuklara eğitim  verilmektedir.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu Okul Öncesi Eğitim Programı, çocukların ilgi, istek, yetenek ve başarı durumları dikkate alınıp  zenginleştirilerek uygulanmaktadır. Bu programa destek olarak ayrıca,  Math Their Way ve Mind Lap Metodu Okul Öncesi Eğitim Programı uygulanmaktadır

Sınıflarımız, yaş dönemlerine ( 24 – 72 ay ) göre  gruplandırılmaktadır. Eğitim programlarımız içeriği  her yaş grubuna  uygun  farklı etkinliklerden oluşmaktadır.

2-3 yaşa yönelik ‘ OYUN GRUPLARIMIZ’   bulunmaktadır. Yaş gruplarına uygun etkinliklerle çocukların  grup içerisinde  sosyalleşmesi  ve özgüvenlerini kazanmaları desteklenir.

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ

07.30 – 10.00

Okula Geliş, Kahvaltı ve Temizlik

10.00 – 12.00

Etkinlik Saati – Branş Dersleri

12.00 – 13.00

Temizlik ve Öğlen Yemeği

13.00 – 15.00

Etkinlik Saati – Branş Dersleri

15.00 – 15.30

Temizlik ve İkindi Kahvaltısı

15.30 – 17.30

Etkinlik Saati

17.30 – 18.30

Okuldan Ayrılış

İsteyen çocuklarımız 13.00- 15.00 arası uyutulmaktadır.

AİLE DANIŞMANLIĞI

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Psikoloğumuz tarafından  her bir çocukla birebir görüşmeler yapıldıktan sonra, uzmanlarımız aileleri bilişsel, sosyal, dil, özbakım ve kas gelişimleri alanında danışmanlık hizmeti vererek desteklemektedir.

BRANŞ DERSLERİMİZ

İNGİLİZCE VE İSPANYOLCA

Haftanın 4 günü İngilizce ve 1 günü İspanyolca derslerimiz yer almaktadır.

YARATICI DRAMA

Yaratıcı drama çocuk oyunlarının başlangıcıdır. Hayatın provası niteliğini taşıyan yaratıcı drama süreçleri, çocukların kurgusal ortamda yaşanan bir durum, olay ve olgu üzerine karar verip sorunları çözmelerine ortam ve olanak sağlamaktadır. Çocukların konuşma ve ifade etme becerilerini, hayal gücünü artırırken birey olarak kendini keşfetme, bir grup olma, kollektif çalışma yeteneklerini de geliştirmektedir.

MÜZİK – ORFF

Orff Schulwerk; müzik, hareket ve dilin birlikte kullanıldığı bir eğitim yaklaşımıdır. Türkçe’de “Orff Yaklaşımı” olarak ifade edilebilir. Müziğin eğitimindeki ilk amacı, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını geliştirmek.

SATRANÇ

Satranç ile çocuk oyun boyunca etkin bir düşünme pratiği içindedir. Hamle düşünür, oyun -kurgular, nasıl yanıt alacağını hesaplar ve bu canlı süreci oyun sırasında hep yaşar.

Dikkatini oyuna ve hamlelere yoğunlaştırarak dikkat süresini geliştirir ve geleceğe dönük, eylemleri ile oluşacak sonuçları bilmesine, sebep -sonuç ilişkisini kurmasına destek olur.

Düşünen, değerlendiren, cesaretle karar alan, uygulayan ve sonuç alan çocuk kendine güven kazanır. İşlerin kötü gittiği durumlarda hayal kırıklığına uğramamayı öğrenir. Yararlı bir değişiklik olabileceğini bekleme ve yeni çareler arama alışkanlığı edinir.

Belki de en önemlisi, çocuğun oyun sürecini zevkle yaşaması ve eğlendiğini duyumsamasıdır.

İletişim:

PATİKA ANAOKULU – 1 (Koşuyolu)

Mahmut Yesari Sok. No:34 Koşuyolu / İST

Tel: 0 216 545 52 12

Gsm: 0 507 702 80 33

mail: patika@patika-anaokulu.k12.tr

PATİKA ANAOKULU – 2 (Bahariye )

Ali Suavi Sok. No:33 Bahariye – Kadıköy / İST

Tel: 0 216 550 24 18